A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

У Чернігові відбулось урочисте підбиття підсумків польсько-української співпраці.

Дата: 16.10.2019 15:55
Кількість переглядів: 342

Фото без опису

У Чернігові відбулось урочисте підбиття підсумків польсько-української співпраці.

16 жовтня в Управлінні ДСНС України у Чернігівській області відбулось урочисте підбиття підсумків Ініціативи "Вдосконалення системи цивільного захисту в об'єднаних територіальних громадах України", що впроваджувалася Асоціацією добровільних пожежних команд Республіки Польща за підтримки Програми "U-LEAD з Європою".

Участь у заході взяли координатор ініціативи, керівник Добровільної пожежної охорони Західнопоморського воєводства Республіки Польща Марек Ковальскі, виконуюча обов'язки голови Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова, начальник обласного Управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Роман Гордовий, представники об'єднаних територіальних громад та регіональних засобів масової інформації.

Перед його початком гості мали змогу ознайомитись з новітніми зразками пожежно-рятувальної техніки підрозділів ДСНС області, яка залучається до ліквідації пожеж та надзвичайних подій.

Марек Ковальські привітав присутніх, подякував за плідну співпрацю та підкреслив, що йому було дуже приємно приймати участь в цьому міжнародному проекті, спрямованому на допомогу та вдосконалення нинішньої системи забезпечення безпеки життєдіяльності населення. В свою чергу Наталія Романова висловила сподівання, що добровільні пожежні команди, які створюються в територіальних громадах, будуть серйозною допомогою підрозділам ДСНС. Також подякувала головному рятувальнику області Роману Гордовому за оперативне реагування в умовах найвищого 5-го класу пожежної небезпеки та передала для подальшого використання в роботі компресор високого тиску.

"Дуже приємно, що за підтримки наших друзів-партнерів з Республіки Польща ми в короткий час організували впровадження та вдосконалення системи цивільного захисту в громадах. Хочу подякувати їх головам, що з розумінням поставились до одного з найважливіших питань - забезпечення безпеки громадян. Лише в цьому році добровольці залучались до ліквідації 30 пожеж, що підтверджує дієвість та життєву необхідність створення і розвитку пожежного добровільного руху. Обласне Управління ДСНС готове і надалі підтримувати громади у створенні підрозділів пожежної охорони", - зазначив Роман Гордовий.

Представники Бобровицької, Височанської, Менської, Плисківської та Сосницької об'єднаних територіальних громад отримали від польських колег по чотири комплекти бойового форменого одягу та спорядження. Крім того, за кращий план безпеки Сосницька селищна громада отримала від Асоціації добровільних пожежних команд Республіки Польща спеціальний подарунок - медичну укладку.

Після урочистостей учасники заходу обговорили проблемні питання вдосконалення цивільного захисту в об`єднаних територіальних громадах Чернігівщини.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень